📌شعار «فرزند کمتر، زندگی بهتر»، چه شد؟!🤔

🔷🔹قسمت اول👇

⁉️ ما بیشتر از بیست سال از رادیو و تلویزیون شنیدیم، بیشتر از دو دهه توی روزنامه‌ها و مجلّات خوندیم و تو مدرسه و دانشگاه به ما گفتن: «فرزند کمتر، زندگی بهتر!». حالا چی شده که درست، برعکس اون، شعار می‌دین و می‌گین: «اشتباه کردیم»؟ کدام‌ یکی درسته: «فرزند کمتر، زندگی بهتر» یا «فرزند بیشتر، زندگی بهتر»؟

🔰دلایل کنترل جمعیت در دهۀ شصت از زبان دکتر مرندی، وزیر بهداشت وقت:

۱⃣ زیاد بودن مرگ و میر مادرا و نوزادا

‼️توی اون زمان، آمار مرگ و میر مادرا و بچه‌هاشون، به شدّت بالا بود. مرگ مادرا، بیشتر از ۲۵۵ در یکصد هزار تولّد زنده و مرگ بچّه‌های زیر پنج سال هم ۱۷۳ در هزار بود.

⬅️ حالا این رو با آمار امروز، مقایسه کنید که ظاهراً نسبت ۲۱ ـــ ۲۲ در صدهزار است.

💯 معمولاً تو همه کشورا، آمار بالای مرگ و میر بین مادرا و بچه‌هاشون، به دلیل نبود امکانات بهداشتی و نداشتن برنامۀ منظّم در بارداری مادراست.

🔴 یکی از کارایی که در اون زمان انجام شد، آموزش مادرا بود. تو این آموزشا به مادرا گفته می‌شد که فاصلۀ بین بارداری‌ها رو طوری تنظیم کنین که بدنتون، آمادگی پذیرش بچه بعدی رو داشته باشه و بچّه به این راحتی سقط نشه.

۲⃣ کافی نبودن امکانات کشور برا جمعیت در حال افزایش

⚠️امکانات اون زمان، کفاف جمعیت کشور رو نمی‌داد. اگه روند افزایشی جمعیت، همون طور پیش می‌رفت، کشور از نظر آموزشی، تغذیه، اشتغال و در نهایت از نظر امنیتی، دچار مشکل می‌شد.

✨ توی چنین شرایطی، امام خمینی رحمهالله علیه در واکنش به دغدغه‌های دکتر مرندی، می‌فرماین:
“مطلب تنظیم خانوادۀ آقای مرندی، مطلب خیلی مهمّی است و این مطلب، بایستی در رسانه‌ها و در دانشگاه‌ها مورد بحث قرار بگیرد.”

⬅️ ادامه دارد…..

📚ایران! جوان بمان! ص ۲۳

#محسن_عباسی_ولدی
#ایران_جوان_بمان
#جمعیت

به پویش ایران جوان بمان بپیوندید!
https://eitaa.com/joinchat/632029338Cb8a4

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.